Tuesday, 30 May 2017

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.



Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang sihat dan cergas walaupun saya ibu mengandung. Jadi, saya cuba makan Set Hamil Shaklee, waktu mengandung anak pertama saya alami alahan yang teruk. Saya langsung tidak dapat mengambil makanan berat seperti nasi dan lain- lain. Mujurlah ada ESP, Saya bersahur pon minum ESP ajer, Alhamdulillah tahan sampai berbuka. Jadi, saya fikir kenapa tidak saya kongsikan perkara bermanfaat ini kepada ahli keluarga dan rakan- rakan?





Jika anda menetap di Jerteh atau Besut, dan nak beli Shaklee, boleh terus contact saya :

 
1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 

 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“

CARA ELAKKAN KEGUGURAN BERULANG KALI

Hati mana yang tidak gembira apabila menerima berita gembira yang di dalam Rahim sudah terisi si manja. Namun, kegembiraan yang dirasa cuma seketika apabila mengalami tragedi yang menyebabkan keguguran. Rasa sedih yang dipikul terutama bagi ibu muda yang baru mengandung anak sulung amat perit sekali. Jadi, sebagai ibu yang prihatin dan sayangkan anak dan diri sendiri seharusnya mengambil beberapa inisiatif supaya perkara yang sama tidak lagi berulang kembali.

Bagaimana caranya untuk mengelakkan keguguran yang berulang kali???

MINUMAN TENAGA UNTUK SOLAT TERAWIH



Kebiasaannya, selepas berbuka puasa kita akan rasa cepat penat dan mata pon cepat kuyu dan layu dan ia terbawa- bawa sehingga ke solat terawih. Hal ini terjadi disebabkan kita mengambil terlalu banyak makanan dan minuman di waktu berbuka puasa.

Manakala bagi mereka yang pernah join buffet berbuka di syarikat empat mereka bekerja, lagilah mencabar tengok pelbagai juadah. Semua mahu dicuba bukan, lepas tu barulah jadi lemau seluruh tubuh sampai mengantuk waktu terawih. Yang paling sedih lagi sampai tak larat nak pergi terawih.

Jadi, apa usaha anda untuk mencukupkan 30 hari terawih tanpa gagal. Apa inisiatif untuk kekal bertenaga di waktu terawih???

Selain daripada tidak mengikut hawa nafsu makan semasa berbuka, kita juga mestilah mengurangkan minuman dan mengambil makanan yang manis. Selain itu, kita juga digalakkan untuk mengambil minuman Tenaga Terawih untuk memastikan kita cerah aje biji mata waktu melaksanakan terawih bahkan siap boleh tambah lagi ibadat lain seperti Qiamullail.


PRODUK TENAGA UNTUK TERAWIH




    VIVIX

      πŸ’‹ Untuk memberikan kesegaran kepada badan kerana ia memberi tenaga kepada sel di dalam badan.

    Performance Drink

πŸ’‹Membantu untuk menghidrasikan badan. Apabila badan dehydrated kita akan mudah merasa penat.

     Cinch Tea
πŸ’‹Untuk mengelakakn rasa mengantuk


cara mendapatkan minuman tenaga terawih
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 





 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“


PRODUK UNTUK BANTU IBU MENYUSU PUASA DENGAN BERTENAGA

Islam itu mudah dan tidak membebankan umatnya. Apabila tibanya bulan Ramadhan, seluruh umat Islam diperintahkan untuk mejalani badat puasa. Namun, diberi rukhsoh atau keringanan bagi mereka yang tidak berkemampuan seperti sakit, ibu mengandung, ibu menyusu dan banyak lagi. Namun, adakah kita tidak merasa rugi bila perlu meninggalkan puasa kerana letih, tidak larat serta tidak bertenaga dek kerana menyusukan bayi sedangkan kita dapat membuat inisiatif yang lebih baik daripada itu tanpa perlu menjejaskan ibadah puasa kita. Hari ini, saya akan kongsikan minuman atau produk yang sememangnya khas untuk ibu menyusu berpuasa. Ada ke produk macam tu???

CARA HILANGKAN MASALAH KULIT KUSAM



Sedar tak sedar kita semakin hampir dengan bulan Ramadhan. Selepas itu, insyaallah kita akan meraikan kejayaan kita berpuasa selama sebulan dengan menyambut Hari Raya Aidil Fitri bersama keluarga, sanak saudara serta rakan taulan. Namun, adakah anda bersedia untuk bertamu mata dengan kawan- kawan jika kulit muka anda semakin hari semakin kusam jadinya. Di sini, saya akan berkongsi beberapa tips untuk mengelakkan muka daripada menjadi kusam, berminyak dan berkedut.


Thursday, 25 May 2017

ESP Habis Stok? CINCH Boleh Membantu Ibu Menyusu Kekal Bertenaga Tanpa Menjejaskan Susu Badan


No automatic alt text available.



Akhir- akhir ini, seringkali Sahklee dilanda isu kehabisan stok ESP iaitu produk paling laris di dalam Shaklee. Mana tak nya, ESP merupakan soya terbaik yang diuji keberkesanan dan keselamatannya. Oleh yang demikian, ESP seringkali kehabisan stok di HQ dan juga dalam talian. Rentetan daripada hal tersebut, ramai pelanggan  ESP merungut kerana stok di tanagn telah habis. Hal ini menyebabkan ramai ibu menyusu risau jika susu mereka drop tiba- tiba dan badan menjadi tidak bertenaga. Tambahan pula, kita dah hendak berpuasa.
Jadi, saya ada cadangan yang baik untuk mereka yang setia menggunakan ESP. Apakata jika anda mencuba Cinch Shake Shaklee. Ia mempunyai keistimewaan yang tidak kurang hebatnya juga berbanding ESP tau???
Antara kelebihan Cinch Shake Shaklee ialah ia mepunyai 3 perisa yang berbeza. Yang mana anda boleh memilih samada anda suka perisa Vanila, Latte atau Coklat. Menarik bukan??

Tuesday, 23 May 2017

CARA KEMPISKAN PERUT DENGAN CEPAT

Image may contain: text
Mereka yang mengalami masalah perut buncit dan boroi tentunya mempunyai perasaan ingin kempiskan perut bukan??? Jom kita sama- sama tengok antara cadangan untuk mengempiskan perut.


PERTAMA
Anda seharusnya mengelakkan makanan bergula dan bergaram. Ini kerana, makanan manis dan masin ini boleh menakung air di dalam badan.

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...