Tuesday, 30 May 2017

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.



Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang sihat dan cergas walaupun saya ibu mengandung. Jadi, saya cuba makan Set Hamil Shaklee, waktu mengandung anak pertama saya alami alahan yang teruk. Saya langsung tidak dapat mengambil makanan berat seperti nasi dan lain- lain. Mujurlah ada ESP, Saya bersahur pon minum ESP ajer, Alhamdulillah tahan sampai berbuka. Jadi, saya fikir kenapa tidak saya kongsikan perkara bermanfaat ini kepada ahli keluarga dan rakan- rakan?





Jika anda menetap di Jerteh atau Besut, dan nak beli Shaklee, boleh terus contact saya :

 
1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 

 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“

CARA ELAKKAN KEGUGURAN BERULANG KALI

Hati mana yang tidak gembira apabila menerima berita gembira yang di dalam Rahim sudah terisi si manja. Namun, kegembiraan yang dirasa cuma seketika apabila mengalami tragedi yang menyebabkan keguguran. Rasa sedih yang dipikul terutama bagi ibu muda yang baru mengandung anak sulung amat perit sekali. Jadi, sebagai ibu yang prihatin dan sayangkan anak dan diri sendiri seharusnya mengambil beberapa inisiatif supaya perkara yang sama tidak lagi berulang kembali.

Bagaimana caranya untuk mengelakkan keguguran yang berulang kali???

MINUMAN TENAGA UNTUK SOLAT TERAWIH



Kebiasaannya, selepas berbuka puasa kita akan rasa cepat penat dan mata pon cepat kuyu dan layu dan ia terbawa- bawa sehingga ke solat terawih. Hal ini terjadi disebabkan kita mengambil terlalu banyak makanan dan minuman di waktu berbuka puasa.

Manakala bagi mereka yang pernah join buffet berbuka di syarikat empat mereka bekerja, lagilah mencabar tengok pelbagai juadah. Semua mahu dicuba bukan, lepas tu barulah jadi lemau seluruh tubuh sampai mengantuk waktu terawih. Yang paling sedih lagi sampai tak larat nak pergi terawih.

Jadi, apa usaha anda untuk mencukupkan 30 hari terawih tanpa gagal. Apa inisiatif untuk kekal bertenaga di waktu terawih???

Selain daripada tidak mengikut hawa nafsu makan semasa berbuka, kita juga mestilah mengurangkan minuman dan mengambil makanan yang manis. Selain itu, kita juga digalakkan untuk mengambil minuman Tenaga Terawih untuk memastikan kita cerah aje biji mata waktu melaksanakan terawih bahkan siap boleh tambah lagi ibadat lain seperti Qiamullail.


PRODUK TENAGA UNTUK TERAWIH




    VIVIX

      ๐Ÿ’‹ Untuk memberikan kesegaran kepada badan kerana ia memberi tenaga kepada sel di dalam badan.

    Performance Drink

๐Ÿ’‹Membantu untuk menghidrasikan badan. Apabila badan dehydrated kita akan mudah merasa penat.

     Cinch Tea
๐Ÿ’‹Untuk mengelakakn rasa mengantuk


cara mendapatkan minuman tenaga terawih
๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 





 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“


PRODUK UNTUK BANTU IBU MENYUSU PUASA DENGAN BERTENAGA

Islam itu mudah dan tidak membebankan umatnya. Apabila tibanya bulan Ramadhan, seluruh umat Islam diperintahkan untuk mejalani badat puasa. Namun, diberi rukhsoh atau keringanan bagi mereka yang tidak berkemampuan seperti sakit, ibu mengandung, ibu menyusu dan banyak lagi. Namun, adakah kita tidak merasa rugi bila perlu meninggalkan puasa kerana letih, tidak larat serta tidak bertenaga dek kerana menyusukan bayi sedangkan kita dapat membuat inisiatif yang lebih baik daripada itu tanpa perlu menjejaskan ibadah puasa kita. Hari ini, saya akan kongsikan minuman atau produk yang sememangnya khas untuk ibu menyusu berpuasa. Ada ke produk macam tu???

CARA HILANGKAN MASALAH KULIT KUSAM



Sedar tak sedar kita semakin hampir dengan bulan Ramadhan. Selepas itu, insyaallah kita akan meraikan kejayaan kita berpuasa selama sebulan dengan menyambut Hari Raya Aidil Fitri bersama keluarga, sanak saudara serta rakan taulan. Namun, adakah anda bersedia untuk bertamu mata dengan kawan- kawan jika kulit muka anda semakin hari semakin kusam jadinya. Di sini, saya akan berkongsi beberapa tips untuk mengelakkan muka daripada menjadi kusam, berminyak dan berkedut.


Thursday, 25 May 2017

ESP Habis Stok? CINCH Boleh Membantu Ibu Menyusu Kekal Bertenaga Tanpa Menjejaskan Susu Badan


No automatic alt text available.



Akhir- akhir ini, seringkali Sahklee dilanda isu kehabisan stok ESP iaitu produk paling laris di dalam Shaklee. Mana tak nya, ESP merupakan soya terbaik yang diuji keberkesanan dan keselamatannya. Oleh yang demikian, ESP seringkali kehabisan stok di HQ dan juga dalam talian. Rentetan daripada hal tersebut, ramai pelanggan  ESP merungut kerana stok di tanagn telah habis. Hal ini menyebabkan ramai ibu menyusu risau jika susu mereka drop tiba- tiba dan badan menjadi tidak bertenaga. Tambahan pula, kita dah hendak berpuasa.
Jadi, saya ada cadangan yang baik untuk mereka yang setia menggunakan ESP. Apakata jika anda mencuba Cinch Shake Shaklee. Ia mempunyai keistimewaan yang tidak kurang hebatnya juga berbanding ESP tau???
Antara kelebihan Cinch Shake Shaklee ialah ia mepunyai 3 perisa yang berbeza. Yang mana anda boleh memilih samada anda suka perisa Vanila, Latte atau Coklat. Menarik bukan??

Tuesday, 23 May 2017

CARA KEMPISKAN PERUT DENGAN CEPAT

Image may contain: text
Mereka yang mengalami masalah perut buncit dan boroi tentunya mempunyai perasaan ingin kempiskan perut bukan??? Jom kita sama- sama tengok antara cadangan untuk mengempiskan perut.


PERTAMA
Anda seharusnya mengelakkan makanan bergula dan bergaram. Ini kerana, makanan manis dan masin ini boleh menakung air di dalam badan.

BISNES ONLINE YANG SESUAI UNTUK IBU BEKERJA BERHENTI KERJA

Dalam dunia hari ini, keputusan untuk berhenti kerja bukanlah perkara yang mudah. Kenaikan 
harga barang dan peningkatan kos sara hidup yang tinggi menyebabkan pasangan suami isteri terpaksa bekerja untuk menampung perbelanjaan harian mereka. Namun, sebagai ibu yang bekerja, hati sentiasa gundah memikirkan keadaan anak yang ditinggalkan di rumah pengasuh. Naluri seorang ibu sangatlah sensitive. Saya juga merupakan ibu kepada dua orang anak. Jadi, saya tidak terlejut iika ada ibu yang hendakberhenti kerja kerana tidak sanggup membiarkan anak di rumah pengasuh. Saya ada idea menarik untuk dikongsi bersama anda yang ingin mencari pendapatan sampingan, jadi, lepas ni anda tidak perlu risau lagi untuk berhenti kerja jika pendapatan bisnes anda melebihi gaji bulanan anda.

BISNES SHAKLEE

Untuk bisnes Shaklee yang saya ajak ni, saya dah pun buat sejak tahun 2012 lagi. Apa itu Shaklee,
 Shaklee ialah produk kesihatan. 

Yang menariknya bisnes Shaklee ni ialah, kita tidak perlu untuk menyimpan stok, kita tidak perlu 
mulakan bisnes dengan membeli barang dan menyimpannya di bawah katil. Bisnes Shakle juga tidak memerlukan anda berjumpa dengan orang. Bagaimana??? Dengan menjalankan bisness secara online. Bisnes ini boleh dibuat secara online 100%. Saya sendiri menjalankan bisnes Shaklee ini dengan hanya menggunakan medium sosial seperti Blog ini yang sedang anda baca dan juga face book dan Whatsapp.


INFINITY INCOME

Pendapatan yang kita akan dapat adalah bergantung kepada berapa banyak usaha kita untuk

 mendapatkan hasil tersebut. Apabila kita kuat berusaha, maka kita akan mendapat hasil yang 

tnggi juga.


Image may contain: text



Bagaimana bisnes Shaklee ini berjalan?



Bisnes Shaklee boleh dimulakan sejurus selepas anda mendaftar bersama saya (yuran ahli RM

 79.50), saya akan terus masukkan anda ke 2 kumpulan latihan pemasaran online kami. Anda bina 

sebuah blog mengikut panduan yang diajarkan oleh kumpulan kami ini. Kemudian anda tulis artikel-

artikel di dalam blog tadi menggunakan cadangan-cadangan yang kami sedialan di dalam 

kumpulan.

Mahu tahu bagaimana jualan terhasil setelah anda tulis artikel di blog?

Rujuh aliran rajah di bawah.



No automatic alt text available.

Apa yang kami cadangkan adalah apa yang kami buat dan terbukti berkesan untuk bantu kami jana 

sekurang-kurangnya 4-angka pendapatan sampingan sebulan.

No automatic alt text available.





Mahu daftar bisnes Shaklee hari ini?


Hubungi saya untuk daftar bisnes hari ini demi untuk cepat-cepat berhenti kerja untuk jaga sendiri anak tersayang.


1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 



 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“


Sunday, 21 May 2017

BAGAIMANA VIVIX SHAKLEE BANTU TURUNKAN PARAS GULA DALAM DARAH

Image may contain: text


Statistik menunjukkan bahawa 1 daripada 5 orang dewasa di Malaysia adalah pengidap kencing manis. Tahukah anda apakah punca – punca yang menyebabkan rakyat Malaysia ramai yang terkena atau mengidap kencing manis. Seperti yang diketahui, salah satu faktorr yang membawa kepada penyakit kencing manis ialah cara pemakanan yang tidak sihat seperti pengambilan gula yang berlebihan di dalam minuman dan makanan harian kita. Faktor yang kedua ialah stress (tekanan) yang melampau disebabkan masalah peribadi atau tekanan dan bebanan di tempat kerja juga bole membawa kepada kencing manis. Ketiga, obesity. Obesiti atau lebih dikenali dengan masalah kegemukan yang melampau serta melebihi had boleh membawa kepada kencing manis. Kurang senaman juga boleh menyumbang kepada penyakit kencing manis terutama bagi mereka yang tidak mengamalkan diet yang sihat dan seimbang. Faktor yang terakhir ialah pengambilan ubat- ubatan.

Kebiasaannya, 90% orang yang menhidap kencing manis ialah kencing manis type II, yang mana pada asalnya mereka ini  normal tetapi disebabkan diet yang tidak seimbang dan gaya hidup yang tidak sihat. Ini membawa kepada masalah insulin yang tidak dapat menjalankan fungsinya dengan baik.


BAGAIMANA KENCING MANIS BOLEH TERJADI???


Apabila kita makan, karbohidrat akan di cernakan menjadi glukosa, glukosa seterusnya akan masuk ke salur darah untuk diagihkan kepada sel organ yang memerlukan seterusnya ia akan menjadi sumber tenaga kita.
Hormon Insulin secara automatik akan dihasilkan oleh pankreas untuk membenarkan glukosa masuk ke dlm sel organ. Selai itu, Insulin berperanan seperti  gate keeper atau kunci antara salur darah dan sel organ.
Apabila insulin membuka pintu, glukosa akan masuk ke dalam sel, dan membekalkan tenaga untuk menjalankan fungsi sel.

Diabetes atau kencing manis terjadi apabila insulin tidak dapat membuka pintu antara sel organ dan salur darah,
Glukosa akhirnya terkumpul di dalam darah. Akhirnya,  glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan kencing manis itu terjadi.



4 CARA MENURUNKAN GULA DALAM DARAH DENGAN VIVIX, DALAM VIVIX TERDAPAT RESVERATROL.

Image may contain: text

Menurut kajian, ada 5 mekanisme bagaimana resveratrol dapat membantu mengurangkan metabolik sindrom akibat kencing manis dalam badan.

PERTAMA

Resveratrol dapat membantu memperbaiki keseimbangan glukosa dalam darah menjadi elok seperti sedia ada mengikut sistem yang betul mengikut apa yang badan kita perlu lakukan yang sebetul nya.

KEDUA

Resveratrol juga dapat memBantu mengurangkan rintangan insulin. Selain iti, vivix menolong mempertulkan fungsi "kunci dan mangga" tadi supaya glukosa boleh masuk dalam sel dan tak terkumpul di salur darah sahaja

KETIGA
 Resveratrol Bantu Melindungi pankreas- kita nak nourish balik pankreas yang dah rosak dan terbeban tadi, supaya boleh berfungsi semula dengan baik. Kita tak nak cucuk insulin tiruan. Kita nak hasilkan sendiri insulin oleh pankreas kita. Vivix akan reduce radang di pankreas-->protect sel di pankreas--> supaya insulin akan increase ke normal semula.

KEEMPAT

Resveratrol Bantu Membaiki rembesan insulin-->bila sel pankreas dah normal, insulin akan dihasilkan secara normal oleh badan kita.


KELIMA
Resveratrol Bantu Membaguskan Keseimbangan Metabolisme- fungsi tubuh.

InsyaAllah, dengan pengambilan Vivix yang consistent, pesakit kencing manis boleh kembali tersenyum

# 5 Call To Action · 



No automatic alt text available.





1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“





Sunday, 14 May 2017

SHAKLEE HQ BARU


Untuk pengetahuan semua, Hq Shaklee telah berpindah ke tempat baru untuk lebih visible dn lebih mesra newbies. Untuk memudahkan anda sampai ke HQ baru Shaklee, anda boleh Waze Sunway GEO. Ia terletak betul- betul di corner bangunan yang menjadikan orang yang baru sampai di simpang 4 berdekatan Ssunway GEO pun sudah nampak Shaklee di situ. Antara feature yang menarik adalah anda bebas untuk membelek mana- mana produk Shaklee yang selama ini hanya dapat didengari atau dibaca di Internet sahaja. 

Saturday, 13 May 2017

TIPS HATI TENANG TANPA GUNDAH GULANA



Anda merupakan salah seorang yang sentiasa diselubungi hati yang resah dan tidak tenang. Tidak tahu penyelesaiannya???
Kebiasaannya, hati yang kurang mengingati Allah juga akan menjadi kita tidak tenang. Namun, antara faktor lain yang menjadi penyebab kepada hati gundah gulana ialah kekurangan nutrisi dalam badan dan otak kita. Tepuk dada, tanya diri masing-masing,adakah sudah cukup anda bekalkan nutrisi pada badan dan otak anda setiap hari???

Tahukan anda, kami di Shaklee ada menyediakan set Vitamin untuk jiwa tenang kepada anda, jadi anda tidak perlu berfikir bagaimana lagi cara nak bagi otak dan badan cukup nutrisi bukan???

Jom kita tengok satu persatu kelebihan vitamin Shaklee untuk menjadikan hati lebih tenang tanpa gundah gulana lagi.




1. Vitamin-vitamin B :
Vitamin B seperti asid folik berfungsi membina sel-sel otak yang baru serta menyokong fungsi serotonin.

2. Omega-3 : 18% daripada berat otak kita adalah terdiri dari omega-3. Kekurangan Omega-3 memberi kesan besar kepada mood, kawalan tekanan serta ingatan.

3. Vitamin D : Biasa kita dengar Vitamin D bagus untuk tulang, untuk penyerapan kalsium secara optimum kan? Sebenarnya Vitamin D juga sangat diperlukan untuk otak menjalankan fungsinya dengan baik. 

4. Asid Amino : kekurangan asid amino menjadikan seseorang tidak dapat mengawal perasaan, kurang motivasi, terlalu beremosi, depresi


Ingin dapatkan vitamin untuk jiwa tenang???


1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

Saturday, 29 April 2017

MAKANAN TERBAIK IBU HAMIL


"TAHNIAH!!!"

"ANDA HAMIL!!!"


Alangkah gembiranya hati seorang yang bakal bergelar ibu apabila disahkan mengandung,sudah tentu saat ini adalah detik yang dinanti nantikan bagi pasangan yang membina mahligai cinta llebih- lebih lagi untuk cahaya mata yang pertama.


Oleh yang demikian, amanah daripada Allah dengan menghadirkan si manja di dalam rahim anda hendaklah kita jaga ia dengan penuh kasih sayang dan memberikan kecukupan nutrisi sebaik mungkin supaya si manja tumbuh membesar dengan sihatnya . Antara gaya hidup sihat ibu mengandung ialah dengan mengambil makanan yang berkhasiat untuk tumbesaran bayi di dalam kandungan.



cuba lihat pola pemakanan bagi wanita hamil di atas!!! adakah anda makan mengikut pola tersebut setiap hari anda??? agak susah untuk menjaga disiplin kuantiti dan kualiti yang kita makan seharian pada hari ini.


Cuba kita lihat yang di atas ni pula!!! Dapatkah anda mengambil susu untuk 2 gelas sehari??? saya pasti ada dalam kalangan kita yang tidak boleh menelan minuman yang bernama SUSU ini...

Cara mudah bagi anda yang rasa- rasa atau yang ingin melihat si manja membesar dengan sihat di dalam rahim anda, saya cadangkan set hamil shaklee..Dengan set hamil Shaklee, anda akan menampung lompong- lompong nutrisi untuk badan anda dan si manja anda. Badan sihat dan bertenaga walau perut boyot!!!


TIPS MENGATASI RESDUNG DENGAN BERKESAN!!!



Masih ramai dalam kalangan kita ataupun umumnya rakyat malaysia mengalami masalah resdung. Yang membezakannya ialah teruk atau tidak sahaja. 

Namun, adakah resdung biasa boleh dibuat tidak kisah sehingga boleh membawa ketahap yang tidak terbendung lagi???
Shaklee dengan formulasi gandingan antara alfafa, b complex dan vit c boleh membantu anda yang mengalami masalah resdung untuk berusaha menghilangkannya secara semulajadi dan berkesan. 

Friday, 28 April 2017

TIPS HILANGKAN MORNING SICKNESS IBU HAMIL


Morning Sickness yang berlaku kepada wanita hamil ialah normal sepanjang tempoh kehamilan trimester pertama. Namun ada juga yang alahan teruk sehingga ke trimester ke tiga. Tetapi ianya jarang berlaku.Morning sickness terjadi dsebabkab berlaku peningkatan  hormon estrogen dan progesteron di dalam tubuh anda. Terdapat beberapa cara untuk mengatasi masalah morning sickness, antaranya:

TESTIMONI GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER!!!

๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

Kali ini saya bawakan testimoni- testimoni pengguna Gentle Deep Foaming Cleanser yang tidak mengecewakan anda pastinya. Bukan satu atau dua, tetapi banyak testimoni pengguna setia Nutriwhite Shaklee.



TESTIMONI 1
Parut jerawat semakin pudar, bintik di wajah dah hilang
Najihah mengalami kulit sensitif, oleh itu beliau susah untuk mencari pencuci muka yang serasi. Ssetelah sebulan beliau menggunakan cleanser Nutriwhite, Alhamdulillah sanagt sesuai dengan kulitnya yang sensitif itu.



TESTIMONI 2
Kulit sudah tidak berminyak
Wazie ni hanya ambil cleanser Nutriwhite sahaja, tetapi mukanya sudah kurang berminyak walaupon hanya mencuci mukanya satu kali sehari.




TESTIMONI 3
Muka jadi gebu, lembut dan tiada bau
Sid Shaklee yang menggunakan sendiri NUtriwhite ni mengakui kehebatan shaklee yang tidak terdapat pada produk lain. Selepas menggunakan sekali sahaja Cleanser ni, kulit beliau jadi lembut dan gebu. Yang best lagi pencuci muka ni tak ada bau.



TESTIMONI 4
Daki semua keluar lepass guna cleanser Nutriwhite






TESTIMONI 5
Muka bersih dan segar dan tak rasa tegang seperti pencuci muka sebelum ini.


Nak tengok lagi TESTIMONI CLEANSER ATAU PRODUK NUTRIWHITE YANG LAIN???

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN HARGA ISTIMEWA SERTA KONSULTASI PERCUMA:

1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 



 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“๐Ÿ’“


SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP???





Soy Protein Isolated (ESP) mempunyai sumber protein yang terbaik untuk membekalkan tenaga yang berpanjangan terhadap tubuh badan manusia. Tahukah anda, protein salah satu sumber yang penting untuk tubuh kita, jika kita kekurangan protein, kita akan menghadapi beberapa risiko seperti  berikut:


๐Ÿ’ฆAnemia iaitu kurang darah ataupun kekurangan oksigen di dalam darah.
๐Ÿ’ฆKidney Disease merupakan penyakit buah pinggang
๐Ÿ’ฆLiver ( penyakit hati)
๐Ÿ’ฆHigh Cholesterol ( kolesterol yang tinggi)
๐Ÿ’ฆLow Blood Pressure ( tekanan darah rendah)
๐Ÿ’ฆLow blood Sugar ( kandungan gula rendah)
๐Ÿ’ฆNerve Instability ( Fungsi saraf yang tidak stabil)
๐Ÿ’ฆPeptic Ulser ( ulser perut + usua)
๐Ÿ’ฆPoor Wound Healing ( luka lambat sembuh)
๐Ÿ’ฆPoor blood circulation ( pengaliran darah yang tidak lancar)
๐Ÿ’ฆPoor Vision ( penglihatan yang kurang baik)
๐Ÿ’ฆIrritability ( badan menggeletar)
๐Ÿ’ฆFatigue ( letih dan lesu)
๐Ÿ’ฆWeakness ( lemah)
๐Ÿ’ฆWater Retention ( tinggi kandungan air di dalam tisu badan)
๐Ÿ’ฆProlonged period of time mental retardation ( terencat akal)
๐Ÿ’ฆLack of resistance to infection ( ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

๐Ÿ‘‰ ๐Ÿ‘‰soy protein isolate VS soy protei concentrate๐Ÿ‘ˆ

Terdapat pelbagai jenis produk soya di pasaran hari ini antaranya ialah tauhu, tempe dan sebagainya. Selain itu, soy protein juga mempunyai banyak kategori seperti soy protein isolated, soy protein concentrate dan textured soy protein. Ddapatkah anda membezakan ketiga- tiga soy prtein tersebut???Jom kita tengok sama- sama!!!




SOY PROTEIN CONCENTRATE

soy protein concentrate ialah protein soya yang telah diasingkan dari bahan larut air dan lema dari serbuk kacang soya. Kandungan protein di dalam soy protein concentrate dalam 65% dan ia masih lagi ada rasa soya kerana karbohidrat di dalmnya masih ada.



SOY PROTEIN ISOLATED

Soy protein Isolated ialah soy protein concentrate yang diasingkan karbohidrat daripadanya dan dan menjadkannya protein soya paling pure dengan kandungan protein lebih kurang 90%.



TEXTURED SOY PROTEIN

Manakala soy protein jenis ini pula ialah tepung protein soya yang melalui proses extrusion yang mana menjadikan teksturnya menjadi padat dan kasar.




Perbezaan proses yang dijalankan oleh ketiga- tiga soy protein ini memberi seribu kesan langsung dan kesan sampingan terhadap penggunaannya. Malah soy protein isolated juga dihasilkan dengan proses yang berbeza turut memberi kesan kepada khasiat dan kandungan phytonutrient di dalam soya tersebut.Oleh itu, jadilah pengguna yang bijak dengan memilih ESP shaklee sebagai soy protein anda!!!


SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP???

✌Wanita hamil

✌Ibu yang menyusu

✌Ibu yang baru melahirkan anak

✌Mereka yang baru menjalani pembedahan 

✌Bakal pengantin

✌Pelajar

✌Mereka yang ingin kuruskan berat badan

✌Mereka yang ingin mencantikkan kulit

✌Mereka yang mahu menambahkan berat badan

๐Ÿ‘‰Pendek cerita, semua kita memerlukan ESP untuk menjadikan hidup lebih sihat dan bermakna!!!ESP BAGUS, ESP TORBAIK!!!!๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘



nak tahu dengan lebih lanjut tentang ESP atau nak beli vitamin dengan harga istimewa beserta cara makan percuma???

hubungi saya segera:

1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 



 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com


Wednesday, 26 April 2017

KEHEBATAN ALFAFA SHAKLEE YANG PERLU ANDA TAHU!!!

Alfafa Complex daripada Shaklee amat hebat fungsi dan kesannya yang mana ianya tidak dapat ditandingi oleh mana- mana produk daripada jenama lain. Yang pastinya kami di Shaklee mempunyai Landmark Study. Satu- satunya syarikat yang ada Landmark Study. Penulisan Enty kali ini membawa anda mengenali dengan lebih terperinci tentang keistimewaan Alfafa Shaklee.

Kandungan Alfafa

Vitamin A
Untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan, menggalakkan pertumbuhan sel dan menggalakan kulit yang sihat.

Vitamin E
Untuk melindungi sel- sel daripada kerosakan yang disebabkan sinaran dan matahari serta pencemaran udara . Meningkatkan kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot. Selain itu, ia juga memperbaiki fungsi imun.

Vitamin U
Menggalakkan kesihatan  badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

Vitamin  B6
Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak. Menggalakkan kesihatan saraf dan kulit serta membantu menghilangkan loya.

Vitamin K
Penting bagi pembekuan darah dan penting dalam fungsi hati. Ia juga menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

Vitamin D
Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan ia diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.


Alfafa digelar Raja segala tumbuhan


Tahukah anda kenapa alfafa digelar sebagai Raja Tumbuhan. Biasanya kita dengar durian digelar sebagai Raja segala Buah kan???Alfafa mempunyai 1001 khasiat, dan disebabkan itulah dia meNdapat gelaran yang sedemikian. Alfafa merupakan pusat pengumpulan segala nutrient. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah sementara daunnya pula mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfafa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.





KEBAIKAN ALFAFA COMPLEX

๐Ÿ’˜merawat gangguan pecernaan

๐Ÿ’™mengawal kolestrol dalam darah

๐Ÿ’˜menghapuskan kolestrol buruk "LDL" dari tubuh

๐Ÿ’™mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

๐Ÿ’˜bagus untuk pesakit diabetis kerana mengurangkan paras gula dalam darah

๐Ÿ’™mencegah edema iaitu pemgumpulan air di dalam badan.

๐Ÿ’˜mengurangkan simptom menopos

๐Ÿ’™merawat asthma dan lain- lain masalah pernafasan

๐Ÿ’˜merawat masalah sembelit

๐Ÿ’™menyahkan toksin dari tubuh

๐Ÿ’˜mengurangkan kesakitan otot dan sendi

๐Ÿ’™meningkatkan sistem ketahanan tubuh

๐Ÿ’˜membantu masalah penghadaman

๐Ÿ’™membantu memperbanyakkan susu ibu

๐Ÿ’˜mengurangkan masalah pundi kencing

๐Ÿ’™mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

๐Ÿ’˜meningkatkan kesihatan prostat

๐Ÿ’™bertindak seperti kacik fatimah kepada wanita

๐Ÿ’˜mennghangatkan hubungan suami isteri

๐Ÿ’™membantu meningkatkan kesihatan lelaki






alfafa is high in protein!!!
Kenapa???

16.5% lebih tinggi dari daging.

13.1% lebih tinggi dari 1 biji telur.

3.3% lebih tinggi dari 1 gelas susu.





siapakah yang memerlukan alfaafa???

๐Ÿ’ฅIndividu yang mengalami ekzema

๐Ÿ’ฅIndividu yang mengalami gout

๐Ÿ’ฅibu menyudu yang ingin memperbanyakkan susu badan

๐Ÿ’ฅIndividu yang mengalami masalah sembelit

๐Ÿ’ฅIndividu yang mengalami masalah keintiman

๐Ÿ’ฅIndividu yang mengalami masalah keputihan

๐Ÿ’ฅIndividu yang   mengalami masalah kolestrol yang tinggi




Nak tahu cerita lanjut tentang ALFAFA COMPLEX???

HUBUNGI SAYA 


1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com


PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...