Saturday, 29 April 2017

MAKANAN TERBAIK IBU HAMIL


"TAHNIAH!!!"

"ANDA HAMIL!!!"


Alangkah gembiranya hati seorang yang bakal bergelar ibu apabila disahkan mengandung,sudah tentu saat ini adalah detik yang dinanti nantikan bagi pasangan yang membina mahligai cinta llebih- lebih lagi untuk cahaya mata yang pertama.


Oleh yang demikian, amanah daripada Allah dengan menghadirkan si manja di dalam rahim anda hendaklah kita jaga ia dengan penuh kasih sayang dan memberikan kecukupan nutrisi sebaik mungkin supaya si manja tumbuh membesar dengan sihatnya . Antara gaya hidup sihat ibu mengandung ialah dengan mengambil makanan yang berkhasiat untuk tumbesaran bayi di dalam kandungan.



cuba lihat pola pemakanan bagi wanita hamil di atas!!! adakah anda makan mengikut pola tersebut setiap hari anda??? agak susah untuk menjaga disiplin kuantiti dan kualiti yang kita makan seharian pada hari ini.


Cuba kita lihat yang di atas ni pula!!! Dapatkah anda mengambil susu untuk 2 gelas sehari??? saya pasti ada dalam kalangan kita yang tidak boleh menelan minuman yang bernama SUSU ini...

Cara mudah bagi anda yang rasa- rasa atau yang ingin melihat si manja membesar dengan sihat di dalam rahim anda, saya cadangkan set hamil shaklee..Dengan set hamil Shaklee, anda akan menampung lompong- lompong nutrisi untuk badan anda dan si manja anda. Badan sihat dan bertenaga walau perut boyot!!!


TIPS MENGATASI RESDUNG DENGAN BERKESAN!!!



Masih ramai dalam kalangan kita ataupun umumnya rakyat malaysia mengalami masalah resdung. Yang membezakannya ialah teruk atau tidak sahaja. 

Namun, adakah resdung biasa boleh dibuat tidak kisah sehingga boleh membawa ketahap yang tidak terbendung lagi???
Shaklee dengan formulasi gandingan antara alfafa, b complex dan vit c boleh membantu anda yang mengalami masalah resdung untuk berusaha menghilangkannya secara semulajadi dan berkesan. 

Friday, 28 April 2017

TIPS HILANGKAN MORNING SICKNESS IBU HAMIL


Morning Sickness yang berlaku kepada wanita hamil ialah normal sepanjang tempoh kehamilan trimester pertama. Namun ada juga yang alahan teruk sehingga ke trimester ke tiga. Tetapi ianya jarang berlaku.Morning sickness terjadi dsebabkab berlaku peningkatan  hormon estrogen dan progesteron di dalam tubuh anda. Terdapat beberapa cara untuk mengatasi masalah morning sickness, antaranya:

TESTIMONI GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER!!!

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Kali ini saya bawakan testimoni- testimoni pengguna Gentle Deep Foaming Cleanser yang tidak mengecewakan anda pastinya. Bukan satu atau dua, tetapi banyak testimoni pengguna setia Nutriwhite Shaklee.



TESTIMONI 1
Parut jerawat semakin pudar, bintik di wajah dah hilang
Najihah mengalami kulit sensitif, oleh itu beliau susah untuk mencari pencuci muka yang serasi. Ssetelah sebulan beliau menggunakan cleanser Nutriwhite, Alhamdulillah sanagt sesuai dengan kulitnya yang sensitif itu.



TESTIMONI 2
Kulit sudah tidak berminyak
Wazie ni hanya ambil cleanser Nutriwhite sahaja, tetapi mukanya sudah kurang berminyak walaupon hanya mencuci mukanya satu kali sehari.




TESTIMONI 3
Muka jadi gebu, lembut dan tiada bau
Sid Shaklee yang menggunakan sendiri NUtriwhite ni mengakui kehebatan shaklee yang tidak terdapat pada produk lain. Selepas menggunakan sekali sahaja Cleanser ni, kulit beliau jadi lembut dan gebu. Yang best lagi pencuci muka ni tak ada bau.



TESTIMONI 4
Daki semua keluar lepass guna cleanser Nutriwhite






TESTIMONI 5
Muka bersih dan segar dan tak rasa tegang seperti pencuci muka sebelum ini.


Nak tengok lagi TESTIMONI CLEANSER ATAU PRODUK NUTRIWHITE YANG LAIN???

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN HARGA ISTIMEWA SERTA KONSULTASI PERCUMA:

1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 



 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“


SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP???





Soy Protein Isolated (ESP) mempunyai sumber protein yang terbaik untuk membekalkan tenaga yang berpanjangan terhadap tubuh badan manusia. Tahukah anda, protein salah satu sumber yang penting untuk tubuh kita, jika kita kekurangan protein, kita akan menghadapi beberapa risiko seperti  berikut:


πŸ’¦Anemia iaitu kurang darah ataupun kekurangan oksigen di dalam darah.
πŸ’¦Kidney Disease merupakan penyakit buah pinggang
πŸ’¦Liver ( penyakit hati)
πŸ’¦High Cholesterol ( kolesterol yang tinggi)
πŸ’¦Low Blood Pressure ( tekanan darah rendah)
πŸ’¦Low blood Sugar ( kandungan gula rendah)
πŸ’¦Nerve Instability ( Fungsi saraf yang tidak stabil)
πŸ’¦Peptic Ulser ( ulser perut + usua)
πŸ’¦Poor Wound Healing ( luka lambat sembuh)
πŸ’¦Poor blood circulation ( pengaliran darah yang tidak lancar)
πŸ’¦Poor Vision ( penglihatan yang kurang baik)
πŸ’¦Irritability ( badan menggeletar)
πŸ’¦Fatigue ( letih dan lesu)
πŸ’¦Weakness ( lemah)
πŸ’¦Water Retention ( tinggi kandungan air di dalam tisu badan)
πŸ’¦Prolonged period of time mental retardation ( terencat akal)
πŸ’¦Lack of resistance to infection ( ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

πŸ‘‰ πŸ‘‰soy protein isolate VS soy protei concentrateπŸ‘ˆ

Terdapat pelbagai jenis produk soya di pasaran hari ini antaranya ialah tauhu, tempe dan sebagainya. Selain itu, soy protein juga mempunyai banyak kategori seperti soy protein isolated, soy protein concentrate dan textured soy protein. Ddapatkah anda membezakan ketiga- tiga soy prtein tersebut???Jom kita tengok sama- sama!!!




SOY PROTEIN CONCENTRATE

soy protein concentrate ialah protein soya yang telah diasingkan dari bahan larut air dan lema dari serbuk kacang soya. Kandungan protein di dalam soy protein concentrate dalam 65% dan ia masih lagi ada rasa soya kerana karbohidrat di dalmnya masih ada.



SOY PROTEIN ISOLATED

Soy protein Isolated ialah soy protein concentrate yang diasingkan karbohidrat daripadanya dan dan menjadkannya protein soya paling pure dengan kandungan protein lebih kurang 90%.



TEXTURED SOY PROTEIN

Manakala soy protein jenis ini pula ialah tepung protein soya yang melalui proses extrusion yang mana menjadikan teksturnya menjadi padat dan kasar.




Perbezaan proses yang dijalankan oleh ketiga- tiga soy protein ini memberi seribu kesan langsung dan kesan sampingan terhadap penggunaannya. Malah soy protein isolated juga dihasilkan dengan proses yang berbeza turut memberi kesan kepada khasiat dan kandungan phytonutrient di dalam soya tersebut.Oleh itu, jadilah pengguna yang bijak dengan memilih ESP shaklee sebagai soy protein anda!!!


SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP???

✌Wanita hamil

✌Ibu yang menyusu

✌Ibu yang baru melahirkan anak

✌Mereka yang baru menjalani pembedahan 

✌Bakal pengantin

✌Pelajar

✌Mereka yang ingin kuruskan berat badan

✌Mereka yang ingin mencantikkan kulit

✌Mereka yang mahu menambahkan berat badan

πŸ‘‰Pendek cerita, semua kita memerlukan ESP untuk menjadikan hidup lebih sihat dan bermakna!!!ESP BAGUS, ESP TORBAIK!!!!πŸ‘πŸ‘πŸ‘



nak tahu dengan lebih lanjut tentang ESP atau nak beli vitamin dengan harga istimewa beserta cara makan percuma???

hubungi saya segera:

1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 



 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com


Wednesday, 26 April 2017

KEHEBATAN ALFAFA SHAKLEE YANG PERLU ANDA TAHU!!!

Alfafa Complex daripada Shaklee amat hebat fungsi dan kesannya yang mana ianya tidak dapat ditandingi oleh mana- mana produk daripada jenama lain. Yang pastinya kami di Shaklee mempunyai Landmark Study. Satu- satunya syarikat yang ada Landmark Study. Penulisan Enty kali ini membawa anda mengenali dengan lebih terperinci tentang keistimewaan Alfafa Shaklee.

Kandungan Alfafa

Vitamin A
Untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan, menggalakkan pertumbuhan sel dan menggalakan kulit yang sihat.

Vitamin E
Untuk melindungi sel- sel daripada kerosakan yang disebabkan sinaran dan matahari serta pencemaran udara . Meningkatkan kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot. Selain itu, ia juga memperbaiki fungsi imun.

Vitamin U
Menggalakkan kesihatan  badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

Vitamin  B6
Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak. Menggalakkan kesihatan saraf dan kulit serta membantu menghilangkan loya.

Vitamin K
Penting bagi pembekuan darah dan penting dalam fungsi hati. Ia juga menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

Vitamin D
Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan ia diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.


Alfafa digelar Raja segala tumbuhan


Tahukah anda kenapa alfafa digelar sebagai Raja Tumbuhan. Biasanya kita dengar durian digelar sebagai Raja segala Buah kan???Alfafa mempunyai 1001 khasiat, dan disebabkan itulah dia meNdapat gelaran yang sedemikian. Alfafa merupakan pusat pengumpulan segala nutrient. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah sementara daunnya pula mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfafa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.





KEBAIKAN ALFAFA COMPLEX

πŸ’˜merawat gangguan pecernaan

πŸ’™mengawal kolestrol dalam darah

πŸ’˜menghapuskan kolestrol buruk "LDL" dari tubuh

πŸ’™mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

πŸ’˜bagus untuk pesakit diabetis kerana mengurangkan paras gula dalam darah

πŸ’™mencegah edema iaitu pemgumpulan air di dalam badan.

πŸ’˜mengurangkan simptom menopos

πŸ’™merawat asthma dan lain- lain masalah pernafasan

πŸ’˜merawat masalah sembelit

πŸ’™menyahkan toksin dari tubuh

πŸ’˜mengurangkan kesakitan otot dan sendi

πŸ’™meningkatkan sistem ketahanan tubuh

πŸ’˜membantu masalah penghadaman

πŸ’™membantu memperbanyakkan susu ibu

πŸ’˜mengurangkan masalah pundi kencing

πŸ’™mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

πŸ’˜meningkatkan kesihatan prostat

πŸ’™bertindak seperti kacik fatimah kepada wanita

πŸ’˜mennghangatkan hubungan suami isteri

πŸ’™membantu meningkatkan kesihatan lelaki






alfafa is high in protein!!!
Kenapa???

16.5% lebih tinggi dari daging.

13.1% lebih tinggi dari 1 biji telur.

3.3% lebih tinggi dari 1 gelas susu.





siapakah yang memerlukan alfaafa???

πŸ’₯Individu yang mengalami ekzema

πŸ’₯Individu yang mengalami gout

πŸ’₯ibu menyudu yang ingin memperbanyakkan susu badan

πŸ’₯Individu yang mengalami masalah sembelit

πŸ’₯Individu yang mengalami masalah keintiman

πŸ’₯Individu yang mengalami masalah keputihan

πŸ’₯Individu yang   mengalami masalah kolestrol yang tinggi




Nak tahu cerita lanjut tentang ALFAFA COMPLEX???

HUBUNGI SAYA 


1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com


Tuesday, 25 April 2017

KENAPA KITA MEMERLUKAN SUPLEMEN???


Masih ramai lag dalam kalangan kita yang tidak tahu apa iu suplimen dan apa  sebab kita memerlukan suplimen. Di sini, saya nyatakan sebab kita memerlukan suplimen di dalam kehidupan seharian kita adalah kerana:


1) KITA SERING TERDEDAH TERHADAP PENCEMARAN ALAM SEKITAR DAN RADIKAL BEBAS YANG MENJEJASKAN BADAN.

2) BADAN MEMERLUKAN LEBIH NUTRIEN YANG HANYA BOLEH DIDAPATI DARI PEMAKANAN SAHAJA.

3) BUAHAN DAN SAYURAN MASA KINI BANYAK TERJEJAS DENGAN BAHAN TERCEMAR AKIBAT RACUN SERANGGA ATAU BAHAN KIMIA LAIN.

4) KURANG MENGAMALKAN GAYA HIDUP SIHAT SEPERTI MEROKOK, KURANG BERSENAM DAN BERSUKAN.

5) RUTIN PEMAKANAN PADA HARI INI KURANG MENGHIRAUKAN DIET SEIMBANG

6) GANGGUAN PENYERAPAN NUTRIENT DARIPADA MAKANAN AKIBAT DARI PENGAMBILAN KAFIEN, GULA DAN GARAM BERLEBIHAN.

7) KEHILANGAN NUTRIENT DALAM MAKANAN SETELAH DIMASAK DALAM SUHU YANG TERLALU TINGGI DAN TERBIAR TERLALU LAMA TERUTAMA DI KEDAI MAKAN.


SUPLIMEN TERBAIK UNTUK ANDA

Shaklee menyediakan pelbagai suplimen yang memenuhi nutrisi lengkap bagi kehidupan seharian anda. Terdapat multivitamin seperti vitalea, set kesihatn, set ibu hamil, set kesihatan tulang dan banyak lagi. Vitamin sememangnya diperlukan untuk mengelakkan daripada kesan radikal bebas terhadap badan kita pada hari ini.



MULTIVITAMIN UNTUK DEWASA






MULTIVITAMIN UNTUK KANAK- KANAK



NAK TAHU LEBIH INFO TENTANG VITAMIN SHAKLEE

ATAU 

NAK DAPATKAN DENGAN HARGA ISTIMEWA BESERTA CARA MAKAN YANG BERKESAN???

HUBUNGI SAYA SEGERA!!!


1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

LANGSING DAN SIHAT DENGAN SHAKLEE!!!

Anda mesti inginkan badan yang langsing bukan??? Bila langsing aje, semua orang mesti ingat cantik. Tapi perlu diingatkan di sini, kecantikan itu bukan bergantung terhadap kelangsingan semata- mata, tetapi ia mempunyai beberapa konsep yang mempengaruhi kecantikan kita.  Anda dikategorikan sebagai seorang yang cantik bila mana anda mempunyai:

1) Fizikalnya anda mempunyai badan yang sihat.
2) Berat badan yang unggul yang mana ia mempengaruhi tahap keyakinan diri anda
3) kesihatan mental yang mempengaruhi emosi dan semangat anda.



Bentuk badan yang manakan yang anda impikan???

Perlu diingatkan bahawa anda di dalam bahaya jika anda mempunyai masalah obesiti. Obesiti boleh mengganggu mesihatan dan membawa kepada masalah:

πŸ‘‰strok

πŸ‘‰dyslipidemia

πŸ‘‰hipertensi

πŸ‘‰osteoarhthritis

πŸ‘‰diabetis jenis 2

πŸ‘‰penyakit pundi hemped

πŸ‘‰penyakit jantung

πŸ‘‰masalah respiratori dan berdengkur

πŸ‘‰sesetengah jenis kanser ( endometrial, payudara dan usus)

 Obesiti boleh berlaku disebabkan beberapa faktor yang utama antaranya ialah  pemakanan yang tidak sihat seperti pengambilan makanan segera yang berlebihan, amalan diet yang tidak seimbang boleh membawa kepada obesiti atau kenaikan berat badan yang melampau. Tekanan yang dihada[i ditempat kerja atau disebabkan masalah peribadi juga merupakan salah satu punca yan mendorong kearah masalah obesiti. Selain itu, pencemaran alam sekitar dan kitaran diet yang tidak sihat juga merupakan punca sesetengah antara kita mengalami masalah obesiti.


Anda yang mengalami masalah obesiti tentunya tidak senang hati melihat perubahan mendadak badan anda sendiri, semestinya anda mencari jalan penyelesaian terbaik untuk mengatasi masalah tersebut. Namun, semuanya itu bergantung keatas usaha diri sendiri. Anda boleh melakukan perubahan gaya hidup yang sihat serta mengamalkan diet pemakanan yang seimbang. Selain itu, anda juga bolehlah mendapatkan suplimen terbaik daripada shaklee untuk membantu anda menurunkan berat badan dengan lebih berkesan dan dijamin sihat!!!


Antara produk Shaklee yang boleh membantu anda untuk menurunkan berat badan ialah:
πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€






1) CINCH Shake Mix
Mempunyai campuran tertentu dengan Leusina. Mempunyai 6 gram serat, Indeks Glisemic dan tanpa bahan tiruan, perasa, pewarna, pemekat dan pemanis. Faedah protein yang terkandung di dalam CINCH ialah untuk mengekalkan tisu otot, meningkatkan thermogenesis dan memberikan rasa kenyang yang lebih lama.





2) ESP soy protein isolate powder
 Mengandungi 9 asid amino perlu. Asid amino perlu tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan yang mana ianya hanya boleh didapati di dalam makanan yang kita makan sahaja. Esp Non- Gmo iaitu tidak diubah secara genetik, mempunyai sumber protein yang berkualiti tinggi sehingga 14g protein bagi setiap sajian. Ia juga tidak mengandungi laktosa dan kolestrol secara semulajadi .Antara manfaat ESP ialah ia dapat mengawal paras gula dalam darah manusia dan mengurangkan tahap kolestrol di dalam tubuh kita.






3) LECITIN
Ia berfungsi untuk memecahkan lelemak di dalam badan anda dan seterusnya menghalan akumulasi lemak dan kolestrol yang tidak baik.





4) OMEGA GUARD
Omega Shaklee bertindak mengekalkan LDL Kolestrol dan meningkatkan HDL Kolestrol tersebut. Ia juga dapat mengurangkan paras tekanan darah Tryglyceride. Selain itu, Omega Guard dapat mengurangkan risiko penyakit jantung.





5) ALFAFA COMPLEX
Alfafa kaya dengan 300 jenis vitamin dan mineral yang bertindak sebagai penyahtoksin di dalam badan, meneutralkan asid bahan dan memberikan anda lebih tenaga dan sentiasa berasa segar.




6) HERBLAX
Dirumus khas dengan campuran Propretari dan Senna. Berfungsi untuk mengatasi masalah sembelit, penyahtoksin badan dan menguruskan badan anda. Ia juga menghalang akumulasi lemak dan kolestrol yang tidak baik.



Anda ingin tahu lebih lanjut untuk produk pelangsingan???

HUBUNGI


1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com


😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍


CARA BETULKAN PERIOD YANG TIDAK TERATUR

Penulisan entry saya hari ini adalah berkisarkan tentang masalah period yang tidak teratur dan bagaimana cara untuk memperbetulkan period yang tidak teratur ini. Sebelum kita pergi dengan lebih mendalam, kita tengok dahulu apakah punca- punca yang menyebabkan masalah period tidak teratur ini dihadapi oleh kalangan wanita. Ada sesetengah penyebab kepada haid tidak teratur perlu kepada rawatan doktor dan ada juga yang sebaliknya yang mana kita boleh merawat sendiri pada peringkat awal.

Antara punca- punca haid tidak teratur ialah:

πŸ”ΊBerlaku penambahan berat badan secara mendadak atau penurunan berat badan secara mendadak merupakan salah satu punca berlakunya masalah period tidak teratur. Obesiti juga turut menyumbang kepada masalah haid yang tidak normal.

πŸ”ΊPunca yang seterusnya ialah penyakit gangguan pemakanan seperti Anorexia Nervosa atau Bulimia Nervosa.

πŸ”ΊBertambahnya rutin senaman juga menyebabkan haid tidak teratur. Kebiasaannya ia berlaku kepada para atlit yang aktif bersukan.

πŸ”ΊSeterusnya, masalah haid tidak teratur juga boleh berlaku kepada sesiapa yang mempunyai tekanan emosi yang disebabkan beberapa masalah peribadi atau sebagainya.

πŸ”ΊWanita yang mengalami kesakitan atau mengalami penyakit kanser juga mempengaruhi masalah haid tidak normal bagi mereka.

πŸ”ΊPunca yang seterusnya ialah disebabkan perjalanan yang jauh terutamanya yang memakan masa panjang, dengan ini mereka perlu menghadapi perubahan persekitaran yang mendadak dan perubahan zon waktu dan sebagainya. 

πŸ”Ί Pengambilan ubat seperti pil perancang keluarga juga boleh menjadi punca kepada masalah haid yang tidak tertatur.  Ia boleh menyebabkan period menjadi sedikit, jarang- jarang, terlalu kerap dan adakalanya tidak datang period langsung.


KESAN DARIPADA PERIOD YANG TIDAK NORMAL

Tahukah anda bahawa period yang tidak teratur boleh membawa kepada kesan buruk terhadap kita terutama pada jangka masa yang panjang. Ia juga boleh menganggu hubungan suami isteri bukan???
Antara kesan daripada masalah period tidak stabil ialah:


1) KEMANDULAN
Kesan yang paling ditakuti dan digeruni daripada masalah haid tidak stabil ialah ia boleh menyebabkan kemandulan. Rawatan yang tidak dijalankan dari awal boleh membawa kepada masalah yang lebih teruk seperti cyst yang kronik menyebabkan tiub fallopio terpaksa dibuang.


2) KETIDAKSUBURAN DAN SUSAH UNTUK HAMIL
Semestinya impian setiap pasangan yang berkahwin adalah menimang cahaya mata sendiri.  Akan tetapi, mesti diingatkan bahawa sesipaa yang mempunyai masalah period tidak stabil boleh mengundang kepada masalah ketidaksuburan dan susah untuk hamil.


3) MASALAH KESIHATAN SEPERTI ANEMIA
Wanita yang mengalami masalah haid yang berpanjangan boleh menyebabkan ia kehilangan banayk darah. ini menyebabakan  badan menjadi lemah dan mudah untuk jatuh pengsan.


TIPS UNTUK WANITA YANG MENGALAMI MASALAH PERIOD TIDAK NORMAL

Di sini terdapat beberapa tips yang boleh anda cuba untuk mengatasi masalah period yang idak begitu serius. Namun, bagi yang mempunyai masalah yang serius sebaiknya berjumpa dengan pakar untuk mendapatkan nasihat dan rawatan yang sebaik mungkin.

πŸ’“Menjaga pemakanan dan mengamalkan diet yang seimbang.

πŸ’“mengawal berat badan dan mengekalkan berat badan yang sihat.

πŸ’“mengamalkan gaya hidup yang sihat.

πŸ’“mengelakkan stress.

πŸ’“mengambil suplimen untuk masalh haid tidak teratur.




SUPLEMEN UNTUK BETULKAN BALIK PERIOD

Antara suplimen terbaik yang boleh membetulkan masalah period yang tidak teratur ialah VIVIX SHAKLEE. Ia telah terbukti berkesan melalui beberapa TESTIMONI daripada pelanggan kami.



TESTIMONI PERTAMA

AKAK NI PERIOD TIDAK DATANG SUDAH BERBULAN- BULAN. ALHAMDULILLAH SETELAH CONSUME VIVIX, PERIOD SUDAH TERATUR!!!






TESTIMONI KEDUA

AKAK NI DAH LAMA MENGALAMI PERIOD TIDAK TERATUR. SETELAH CONSUME VIVIX TAK SAMPAI SEBOTOL LAGI, PERIOD TERUS KELUAR DAN LANCAR. SELAIN ITU, BADAN PON LEBIH SIHAT DAN BERTENAGA.





TESTIMONI KETIGA

SEBELUM INI, AKAK NI PERIOD TAK TERATUR, BADAN PON SENTIASA LESU DAN KURANG BERTENAGA. SEJAK AMALKAN VIVIX, PERIOD BELIAU LANCAR, BADAN PON MAKIN SIHAT DAN BERTENAGA.



BAGAIMANA CARA UNTUK DAPATKAN SET PERIOD TERATUR DENGAN HARGA MENARIK???

BOLEH HUBUNGI SAYA SEPERTI DI BAWAH:



1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com


πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“

WE LOVE SHAKLEE

Sunday, 23 April 2017

PENCUCI MUKA TERBAIK UNTUK HILANGKAN WHITEHEAD DAN BLACKHEAD!!!




Entry kali ini, saya ingin berkongsi tentang masalah whitehead dan blackhead ang menjadi penyebab muka tampak kusam dan suram serta tidak bermaya. Saya sendiri pernah mengalami masalah tersebut. Apabila melihat kulit muka di cermin, memang geram aje nak picit- picit sehingga merah kulit muka. Namun, kerja picit memicit ni dah lama saya pencen sejak amalkan SHAKLEE.

Antara produk terbaik yang terbukti berkesan untuk  menghilangkan whitehead dan blackhead ialah Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite.Ia terbukti secara saintifik dan merupakan pencuci muka semulajadi tanpa kesan sampingan yang merbahaya. Selain itu, pencuci muka ini amatlah jimat yang mana 1 tiub boleh tahan sampai  6 bulan.





MANFAAT GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER





Kali ini, saya bawakan sekali testimoni pengguna Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite
untuk membuktikan lagi keberkesanan pencuci muka ini:

πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€



TESTIMONI>>>>>>>>>>>>TESTIMONI>>>>>>>>>>TESTIMONI>>>>>>>>>>>TESTIMONI

Customer ni pakai mekap remover dengan facial cleanser. Selepas ambil dua benda ni, masalah whitehead dan kulit kering sudah hilang. Yang penting jimat, setahun pon belum habis lagi pakai.







nak tahu lebih lanjut tentang produk penjagaan kulit NUTRIWHITE???

ATAU

nak dapatkan konsultasi percuma???


boleh hubungi saya:



1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com





KEISTIMEWAAN NUTRIWHITE SHAKLEE YANG PERLU ANDA TAHU!!!

Penulisan entry saya kali ini adalah untuk merungkai lagi tentang set penjagaan kulit Nutriwhite Shaklee. Mungkin ramai lagi dalam kalangan kita tidak mengetahui betapa istimewanya Nutriwhite Shaklee dalam mengatasi masalah kulit muka kita. Sudah pastinya set penjagaan kulit Nutriwhite bebas daripada bahan kimia merbahaya dan sentiasa selamat untuk digunakan.

Produk Shaklee berbeza dengan produk- produk lain di luar sana kerana:

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

πŸ’ŸBerasaskan nutrient

πŸ’Ÿterbukti secara klinikal

πŸ’Ÿmempunyai 7 paten

πŸ’Ÿdiuji oleh pakar dermatologi

πŸ’Ÿsentiasa tidak menimbulkan alahan ( hypoallergic)

πŸ’Ÿmengandungi pH yang seimbang

πŸ’Ÿtidak diuji pada binatang


dan ia semestinya dirumus khas tanpa

πŸ’Ÿparaben

πŸ’Ÿnatrium lauril sulfat atau natrium 

πŸ’Ÿpropilena glikol

πŸ’Ÿpenghasilan daripada  haiwan atau produk sampingan haiwan

πŸ’Ÿminyak mineral atau petrolium

πŸ’Ÿpewarna


Nutriwhite Shaklee bertindak dengan lima cara iaitu MENCEGAH, MENGURANGKAN, MENYEKAT, MENCERAH, DAN MEMPERBAHARUI.


MENCEGAHπŸ‘‰
 NUTRIWHITE mencegah kesan- kesan yang memudaratkan daripada sinaran matahari dan alam sekitar dengan melindungi kulit kita secara aktif daripada sinar UV  dan cahaya matahari yang boleh menggelapkan dan merosakkan kulit.


MENGURANGKANπŸ‘‰
NUTRIWHITE mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap.

MENYEKATπŸ‘‰
NUTRIWHITE  menyekat pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam.

MENCERAHπŸ‘‰
 NUTRIWHITE mencerah warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam, serta menyerlahkan warna kulit secara menyeluruh>

MEMPERBAHARUIπŸ‘‰
 NUTRIWHITE memperbaharui kulit dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit tampak cantik dan berseri.


Sekarang, jom kita tengok produk NUTRIWHITE satu persatu. Teruja sungguh tengok benda ni. Rasa exited semacam nak tempek kat muka.































nak tahu lebih lanjut tentang produk penjagaan kulit NUTRIWHITE???

ATAU

nak dapatkan konsultasi percuma???


boleh hubungi saya:



1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com


PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...