Tuesday, 30 May 2017

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.



Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang sihat dan cergas walaupun saya ibu mengandung. Jadi, saya cuba makan Set Hamil Shaklee, waktu mengandung anak pertama saya alami alahan yang teruk. Saya langsung tidak dapat mengambil makanan berat seperti nasi dan lain- lain. Mujurlah ada ESP, Saya bersahur pon minum ESP ajer, Alhamdulillah tahan sampai berbuka. Jadi, saya fikir kenapa tidak saya kongsikan perkara bermanfaat ini kepada ahli keluarga dan rakan- rakan?





Jika anda menetap di Jerteh atau Besut, dan nak beli Shaklee, boleh terus contact saya :

 
1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 

 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“

CARA ELAKKAN KEGUGURAN BERULANG KALI

Hati mana yang tidak gembira apabila menerima berita gembira yang di dalam Rahim sudah terisi si manja. Namun, kegembiraan yang dirasa cuma seketika apabila mengalami tragedi yang menyebabkan keguguran. Rasa sedih yang dipikul terutama bagi ibu muda yang baru mengandung anak sulung amat perit sekali. Jadi, sebagai ibu yang prihatin dan sayangkan anak dan diri sendiri seharusnya mengambil beberapa inisiatif supaya perkara yang sama tidak lagi berulang kembali.

Bagaimana caranya untuk mengelakkan keguguran yang berulang kali???

MINUMAN TENAGA UNTUK SOLAT TERAWIH



Kebiasaannya, selepas berbuka puasa kita akan rasa cepat penat dan mata pon cepat kuyu dan layu dan ia terbawa- bawa sehingga ke solat terawih. Hal ini terjadi disebabkan kita mengambil terlalu banyak makanan dan minuman di waktu berbuka puasa.

Manakala bagi mereka yang pernah join buffet berbuka di syarikat empat mereka bekerja, lagilah mencabar tengok pelbagai juadah. Semua mahu dicuba bukan, lepas tu barulah jadi lemau seluruh tubuh sampai mengantuk waktu terawih. Yang paling sedih lagi sampai tak larat nak pergi terawih.

Jadi, apa usaha anda untuk mencukupkan 30 hari terawih tanpa gagal. Apa inisiatif untuk kekal bertenaga di waktu terawih???

Selain daripada tidak mengikut hawa nafsu makan semasa berbuka, kita juga mestilah mengurangkan minuman dan mengambil makanan yang manis. Selain itu, kita juga digalakkan untuk mengambil minuman Tenaga Terawih untuk memastikan kita cerah aje biji mata waktu melaksanakan terawih bahkan siap boleh tambah lagi ibadat lain seperti Qiamullail.


PRODUK TENAGA UNTUK TERAWIH




    VIVIX

      πŸ’‹ Untuk memberikan kesegaran kepada badan kerana ia memberi tenaga kepada sel di dalam badan.

    Performance Drink

πŸ’‹Membantu untuk menghidrasikan badan. Apabila badan dehydrated kita akan mudah merasa penat.

     Cinch Tea
πŸ’‹Untuk mengelakakn rasa mengantuk


cara mendapatkan minuman tenaga terawih
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 





 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“


PRODUK UNTUK BANTU IBU MENYUSU PUASA DENGAN BERTENAGA

Islam itu mudah dan tidak membebankan umatnya. Apabila tibanya bulan Ramadhan, seluruh umat Islam diperintahkan untuk mejalani badat puasa. Namun, diberi rukhsoh atau keringanan bagi mereka yang tidak berkemampuan seperti sakit, ibu mengandung, ibu menyusu dan banyak lagi. Namun, adakah kita tidak merasa rugi bila perlu meninggalkan puasa kerana letih, tidak larat serta tidak bertenaga dek kerana menyusukan bayi sedangkan kita dapat membuat inisiatif yang lebih baik daripada itu tanpa perlu menjejaskan ibadah puasa kita. Hari ini, saya akan kongsikan minuman atau produk yang sememangnya khas untuk ibu menyusu berpuasa. Ada ke produk macam tu???

CARA HILANGKAN MASALAH KULIT KUSAM



Sedar tak sedar kita semakin hampir dengan bulan Ramadhan. Selepas itu, insyaallah kita akan meraikan kejayaan kita berpuasa selama sebulan dengan menyambut Hari Raya Aidil Fitri bersama keluarga, sanak saudara serta rakan taulan. Namun, adakah anda bersedia untuk bertamu mata dengan kawan- kawan jika kulit muka anda semakin hari semakin kusam jadinya. Di sini, saya akan berkongsi beberapa tips untuk mengelakkan muka daripada menjadi kusam, berminyak dan berkedut.


Thursday, 25 May 2017

ESP Habis Stok? CINCH Boleh Membantu Ibu Menyusu Kekal Bertenaga Tanpa Menjejaskan Susu Badan


No automatic alt text available.



Akhir- akhir ini, seringkali Sahklee dilanda isu kehabisan stok ESP iaitu produk paling laris di dalam Shaklee. Mana tak nya, ESP merupakan soya terbaik yang diuji keberkesanan dan keselamatannya. Oleh yang demikian, ESP seringkali kehabisan stok di HQ dan juga dalam talian. Rentetan daripada hal tersebut, ramai pelanggan  ESP merungut kerana stok di tanagn telah habis. Hal ini menyebabkan ramai ibu menyusu risau jika susu mereka drop tiba- tiba dan badan menjadi tidak bertenaga. Tambahan pula, kita dah hendak berpuasa.
Jadi, saya ada cadangan yang baik untuk mereka yang setia menggunakan ESP. Apakata jika anda mencuba Cinch Shake Shaklee. Ia mempunyai keistimewaan yang tidak kurang hebatnya juga berbanding ESP tau???
Antara kelebihan Cinch Shake Shaklee ialah ia mepunyai 3 perisa yang berbeza. Yang mana anda boleh memilih samada anda suka perisa Vanila, Latte atau Coklat. Menarik bukan??

Tuesday, 23 May 2017

CARA KEMPISKAN PERUT DENGAN CEPAT

Image may contain: text
Mereka yang mengalami masalah perut buncit dan boroi tentunya mempunyai perasaan ingin kempiskan perut bukan??? Jom kita sama- sama tengok antara cadangan untuk mengempiskan perut.


PERTAMA
Anda seharusnya mengelakkan makanan bergula dan bergaram. Ini kerana, makanan manis dan masin ini boleh menakung air di dalam badan.

BISNES ONLINE YANG SESUAI UNTUK IBU BEKERJA BERHENTI KERJA

Dalam dunia hari ini, keputusan untuk berhenti kerja bukanlah perkara yang mudah. Kenaikan 
harga barang dan peningkatan kos sara hidup yang tinggi menyebabkan pasangan suami isteri terpaksa bekerja untuk menampung perbelanjaan harian mereka. Namun, sebagai ibu yang bekerja, hati sentiasa gundah memikirkan keadaan anak yang ditinggalkan di rumah pengasuh. Naluri seorang ibu sangatlah sensitive. Saya juga merupakan ibu kepada dua orang anak. Jadi, saya tidak terlejut iika ada ibu yang hendakberhenti kerja kerana tidak sanggup membiarkan anak di rumah pengasuh. Saya ada idea menarik untuk dikongsi bersama anda yang ingin mencari pendapatan sampingan, jadi, lepas ni anda tidak perlu risau lagi untuk berhenti kerja jika pendapatan bisnes anda melebihi gaji bulanan anda.

BISNES SHAKLEE

Untuk bisnes Shaklee yang saya ajak ni, saya dah pun buat sejak tahun 2012 lagi. Apa itu Shaklee,
 Shaklee ialah produk kesihatan. 

Yang menariknya bisnes Shaklee ni ialah, kita tidak perlu untuk menyimpan stok, kita tidak perlu 
mulakan bisnes dengan membeli barang dan menyimpannya di bawah katil. Bisnes Shakle juga tidak memerlukan anda berjumpa dengan orang. Bagaimana??? Dengan menjalankan bisness secara online. Bisnes ini boleh dibuat secara online 100%. Saya sendiri menjalankan bisnes Shaklee ini dengan hanya menggunakan medium sosial seperti Blog ini yang sedang anda baca dan juga face book dan Whatsapp.


INFINITY INCOME

Pendapatan yang kita akan dapat adalah bergantung kepada berapa banyak usaha kita untuk

 mendapatkan hasil tersebut. Apabila kita kuat berusaha, maka kita akan mendapat hasil yang 

tnggi juga.


Image may contain: text



Bagaimana bisnes Shaklee ini berjalan?



Bisnes Shaklee boleh dimulakan sejurus selepas anda mendaftar bersama saya (yuran ahli RM

 79.50), saya akan terus masukkan anda ke 2 kumpulan latihan pemasaran online kami. Anda bina 

sebuah blog mengikut panduan yang diajarkan oleh kumpulan kami ini. Kemudian anda tulis artikel-

artikel di dalam blog tadi menggunakan cadangan-cadangan yang kami sedialan di dalam 

kumpulan.

Mahu tahu bagaimana jualan terhasil setelah anda tulis artikel di blog?

Rujuh aliran rajah di bawah.



No automatic alt text available.

Apa yang kami cadangkan adalah apa yang kami buat dan terbukti berkesan untuk bantu kami jana 

sekurang-kurangnya 4-angka pendapatan sampingan sebulan.

No automatic alt text available.





Mahu daftar bisnes Shaklee hari ini?


Hubungi saya untuk daftar bisnes hari ini demi untuk cepat-cepat berhenti kerja untuk jaga sendiri anak tersayang.


1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 



 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“


Sunday, 21 May 2017

BAGAIMANA VIVIX SHAKLEE BANTU TURUNKAN PARAS GULA DALAM DARAH

Image may contain: text


Statistik menunjukkan bahawa 1 daripada 5 orang dewasa di Malaysia adalah pengidap kencing manis. Tahukah anda apakah punca – punca yang menyebabkan rakyat Malaysia ramai yang terkena atau mengidap kencing manis. Seperti yang diketahui, salah satu faktorr yang membawa kepada penyakit kencing manis ialah cara pemakanan yang tidak sihat seperti pengambilan gula yang berlebihan di dalam minuman dan makanan harian kita. Faktor yang kedua ialah stress (tekanan) yang melampau disebabkan masalah peribadi atau tekanan dan bebanan di tempat kerja juga bole membawa kepada kencing manis. Ketiga, obesity. Obesiti atau lebih dikenali dengan masalah kegemukan yang melampau serta melebihi had boleh membawa kepada kencing manis. Kurang senaman juga boleh menyumbang kepada penyakit kencing manis terutama bagi mereka yang tidak mengamalkan diet yang sihat dan seimbang. Faktor yang terakhir ialah pengambilan ubat- ubatan.

Kebiasaannya, 90% orang yang menhidap kencing manis ialah kencing manis type II, yang mana pada asalnya mereka ini  normal tetapi disebabkan diet yang tidak seimbang dan gaya hidup yang tidak sihat. Ini membawa kepada masalah insulin yang tidak dapat menjalankan fungsinya dengan baik.


BAGAIMANA KENCING MANIS BOLEH TERJADI???


Apabila kita makan, karbohidrat akan di cernakan menjadi glukosa, glukosa seterusnya akan masuk ke salur darah untuk diagihkan kepada sel organ yang memerlukan seterusnya ia akan menjadi sumber tenaga kita.
Hormon Insulin secara automatik akan dihasilkan oleh pankreas untuk membenarkan glukosa masuk ke dlm sel organ. Selai itu, Insulin berperanan seperti  gate keeper atau kunci antara salur darah dan sel organ.
Apabila insulin membuka pintu, glukosa akan masuk ke dalam sel, dan membekalkan tenaga untuk menjalankan fungsi sel.

Diabetes atau kencing manis terjadi apabila insulin tidak dapat membuka pintu antara sel organ dan salur darah,
Glukosa akhirnya terkumpul di dalam darah. Akhirnya,  glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan kencing manis itu terjadi.



4 CARA MENURUNKAN GULA DALAM DARAH DENGAN VIVIX, DALAM VIVIX TERDAPAT RESVERATROL.

Image may contain: text

Menurut kajian, ada 5 mekanisme bagaimana resveratrol dapat membantu mengurangkan metabolik sindrom akibat kencing manis dalam badan.

PERTAMA

Resveratrol dapat membantu memperbaiki keseimbangan glukosa dalam darah menjadi elok seperti sedia ada mengikut sistem yang betul mengikut apa yang badan kita perlu lakukan yang sebetul nya.

KEDUA

Resveratrol juga dapat memBantu mengurangkan rintangan insulin. Selain iti, vivix menolong mempertulkan fungsi "kunci dan mangga" tadi supaya glukosa boleh masuk dalam sel dan tak terkumpul di salur darah sahaja

KETIGA
 Resveratrol Bantu Melindungi pankreas- kita nak nourish balik pankreas yang dah rosak dan terbeban tadi, supaya boleh berfungsi semula dengan baik. Kita tak nak cucuk insulin tiruan. Kita nak hasilkan sendiri insulin oleh pankreas kita. Vivix akan reduce radang di pankreas-->protect sel di pankreas--> supaya insulin akan increase ke normal semula.

KEEMPAT

Resveratrol Bantu Membaiki rembesan insulin-->bila sel pankreas dah normal, insulin akan dihasilkan secara normal oleh badan kita.


KELIMA
Resveratrol Bantu Membaguskan Keseimbangan Metabolisme- fungsi tubuh.

InsyaAllah, dengan pengambilan Vivix yang consistent, pesakit kencing manis boleh kembali tersenyum

# 5 Call To Action · 



No automatic alt text available.





1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“





Sunday, 14 May 2017

SHAKLEE HQ BARU


Untuk pengetahuan semua, Hq Shaklee telah berpindah ke tempat baru untuk lebih visible dn lebih mesra newbies. Untuk memudahkan anda sampai ke HQ baru Shaklee, anda boleh Waze Sunway GEO. Ia terletak betul- betul di corner bangunan yang menjadikan orang yang baru sampai di simpang 4 berdekatan Ssunway GEO pun sudah nampak Shaklee di situ. Antara feature yang menarik adalah anda bebas untuk membelek mana- mana produk Shaklee yang selama ini hanya dapat didengari atau dibaca di Internet sahaja. 

Saturday, 13 May 2017

TIPS HATI TENANG TANPA GUNDAH GULANA



Anda merupakan salah seorang yang sentiasa diselubungi hati yang resah dan tidak tenang. Tidak tahu penyelesaiannya???
Kebiasaannya, hati yang kurang mengingati Allah juga akan menjadi kita tidak tenang. Namun, antara faktor lain yang menjadi penyebab kepada hati gundah gulana ialah kekurangan nutrisi dalam badan dan otak kita. Tepuk dada, tanya diri masing-masing,adakah sudah cukup anda bekalkan nutrisi pada badan dan otak anda setiap hari???

Tahukan anda, kami di Shaklee ada menyediakan set Vitamin untuk jiwa tenang kepada anda, jadi anda tidak perlu berfikir bagaimana lagi cara nak bagi otak dan badan cukup nutrisi bukan???

Jom kita tengok satu persatu kelebihan vitamin Shaklee untuk menjadikan hati lebih tenang tanpa gundah gulana lagi.




1. Vitamin-vitamin B :
Vitamin B seperti asid folik berfungsi membina sel-sel otak yang baru serta menyokong fungsi serotonin.

2. Omega-3 : 18% daripada berat otak kita adalah terdiri dari omega-3. Kekurangan Omega-3 memberi kesan besar kepada mood, kawalan tekanan serta ingatan.

3. Vitamin D : Biasa kita dengar Vitamin D bagus untuk tulang, untuk penyerapan kalsium secara optimum kan? Sebenarnya Vitamin D juga sangat diperlukan untuk otak menjalankan fungsinya dengan baik. 

4. Asid Amino : kekurangan asid amino menjadikan seseorang tidak dapat mengawal perasaan, kurang motivasi, terlalu beremosi, depresi


Ingin dapatkan vitamin untuk jiwa tenang???


1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...